Texelse bier proeverij.

18 jun 2022


evenement

datum:
18 juni 2022
aanvang:
18.00 uur
locatie:
Café de Kreek
kosten
€ 25,-

tickets


Texelse bier proeverij.

Let op, let op , let op, let op, let op,

Ivm het CORONA horeca beleid zijn we genoodzaakt om deze proeverij te verzetten naar 18 juni 2022

Heerlijk avondje Texel.

Onder de wadden lucht , midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied “de hoge berg” staat de voormalige zuivelfabriek van Oudenschild.

Waar vroeger kaas werd gemaakt, glanzen nu de koperen brouwketels. Het hart van de brouwerij waar bijzonder Texels bier zijn oorsprong vindt. Heerlijk bier komt van dit prachtige eiland en dat gaan we proeven.

Een proeverij van verschillende soorten texel bier.

We proeven o.a Texel blond, Vuurbaak, IPA over zee, Noorderwind, Springtij, Texels dubbel en skuumkoppe.

En natuurlijk met bijpassende kleine hapjes.

Vanaf 18.00 uur is het café open en we gaan starten om 18.30 uur.

Kaartverkoop online is exclusief reserveringskosten a €1,00 per kaart.

 

Whisky Festival West-Friesland

8 jul 2022


evenement

datum:
8 juli 2022
aanvang:
19.00 uur
locatie:
Café de Kreek
kosten
€ 37,50,-

tickets


Whisky Festival West-Friesland

Het gaat dan eindelijk gebeuren, na een aantal jaren met dit idee in de rondte te lopen zal Café de Kreek een whisky festival organiseren samen met een delegatie van Whisky Hoorn.

Op vrijdag avond 8 juli zal om 19.00 uur de deuren open gaan voor deze heerlijke liefhebberij. Diverse importeurs en whisky aanbieders zullen hieraan meewerken en al hun mooie whisky’s aanbieden. In de zaal naast het café staan de whisky’s uit gestald om te bekijken en of te proeven.

Voor de prijs van € 37,50 krijg je bij binnenkomst een whiskyglas die je mag houden, en je krijgt een aantal munten.

Met het whiskyglas ga je langs de whisky aanbieders en betaal je met de munten de whisky en je laat je natuurlijk ook informeren waar de whisky vandaan komen en hoe ze zijn bereid.

Daarna neem je het gevulde whiskyglas mee naar het café waar je lekker bij kan kletsen met de andere bezoekers en of vrienden en kan genieten van heerlijke blues.

Naast de whisky’s zal er ook hapjes worden geserveerd en zal er dus een live band aanwezig zijn.

 

De band: Double u Bean

Een van West-Friesland’s meest aansprekende blues/rockacts is ongetwijfeld Double U Bean. Een band die bekende nummers covert, maar ook vol trots eigen werk speelt. De muzikale succesformule is geformeerd rondom het schrijversduo Willem Boon en Edwin Venekamp. Samen staan deze mannen al jaren op het podium. Een vierkoppige band of een die uitgebreid wordt met (gast)artiesten, die een geweldige jamsessie neer kan zetten. De bas- en drumpartijen worden door Ton Boon en John van der Schaaf verzorgd, beiden allerminst onbekenden in de West-Friese muziekscene.

In het cafe zijn diverse versnaperingen te verkrijgen en hebben we heerlijke bier op de tap en een heerlijke Belgische bieren op de fles.

Kortom een fijne start van de zomervakantie.

Kaarten zijn online te koop of aan de balie in de Kreek.